Zakaj in kdaj je primerno iti v solarij

kreme za solarij Australian Gold

Zakaj in kdaj je primerno iti v solarij

Sončenje v solariju

Sončenje brez pretiravanja blagodejno vpliva na naše telo in počutje, a v naših krajih je omejeno le na nekaj toplejših poletnih mesecev. Zato se veliko ljudi odloča za obiske solarija, ki jih lahko obiskuje celo leto, tako v zimskem kot poletnem času. Pozimi nas sončenje napolni z energijo, na koži pa sproži nastajanje pigmenta. Spomladi ali poleti se lahko s sončenjem v solariju pripravimo na sončenje ob morju ali v gorah. Če je naša koža že nekoliko porjavela, bomo poleti lahko nekoliko dalj časa uživali na naravnem soncu. Kreme za solarij Australian Gold pripomoreju k temu. Pogosto imamo zdravstvene pomisleke glede sončenja v solariju, toda če se ravnamo po navodilih za sončenje v solarijih, večjih nevarnosti za našo kožo ni. V solariju se lahko sončimo največ enkrat na dan. V prvih dveh ali treh tednih lahko solarij obiščemo največ desetkrat. Porjavelost kože se ohranja, če solarij obiskujemo enkrat tedensko. Pred prvim sončenjem v solariju se posvetujemo s strokovno usposobljeno osebo v sončnem studiu, določimo tip kože in čas trajanja sončenja ter katero kremo za solarij Australian Gold bomo uporabili. Ljudje, ki imajo zelo svetel, bled tip kože, se lahko na začetku sončijo le v solarijih s šibkejšo UV močjo in časom do 10 minut, ljudje z zelo temno kožo pa lahko uporabijo močnejše solarije in daljši čas sončenja. Pred sončenjem odstranimo s kože vsa ličila in snamemo ves nakit. Tisti, ki nosijo kontaktne leče, je bolje, da jih v času sončenja v solariju odstranijo iz oči. Pri sončenju si moramo obvezno nadeti zaščitna očala. Priporočljivo je, da si telo po sončenju namažemo z vlažilnimi kremami. Uporaba krem z zaščitnimi faktorji pred sončenjem ni potrebna, ker ima solarij vgrajene zaščitne filtre, ki varujejo pred nevarnim sevanjem.

Kaj pa škodljivosti sončenja v solariju?

Če se ravnate po napisanih navodilih, je sončenje v solariju neškodljivo oziroma celo zelo koristno. Uporabo solarijev odsvetujejo osebam, mlaj šim od 16 let, osebe, ki jemljejo zdravila, pa naj se pred uporabo solarija posvetujejo z zdravnikom. Obisk solarija tudi ni priporočljiv za osebe z zelo svetlo poltjo in občutljivo kožo, ki počasi in slabo porjavi, na sončne žarke pa najpogosteje reagira z opeklinami. Solarij ni priporočljiv za ljudi, ki so že večkrat imeli sončne opekline, za tiste, ki imajo veliko materinih znamenj ali ki imajo v družini kožnega raka. Daljše sončenje v solariju pa odsvetujejo tudi nosečnicam. Prav tako ni priporočljivo, da bi se na isti dan sončili v solariju in na soncu. V solariju porjavijo vsi, ki porjavijo tudi na naravnem soncu. Ljudje z občutljivo kožo lahko porjavijo celo bolj nežno in brez bolečin.

Porjavelost

Kreme za solarij Australian Gold nam pomagajo doesči enakomerno in lepo porjavelo polt. Čeprav pri sončenju z UV-metodo ni bojazni za sončne opekline, naj bi bili na začetku pozorni na osebno občutljivost kože. Ljudje z normalno kožo dosežejo enakomerno porjavelost po treh do petih sončenjih, ki trajajo odvisno od tipa kože, od 5 do 15 minut. Na začetku naj bi se sončili vsak drugi dan. Ko dosežemo želeno porjavelost, nam eno do dve sončenji na teden zadostujeta, da jo ohranimo. Porjavelost se ohrani približno dva do štiri tedne po zadnjem sončenju. S posebno kozmetiko za sončenje v solariju lahko zagorelost ohranimo celo dalj časa. V solarijih lahko uporabljamo le kreme, ki so namenjene sončenju v solariju in pospešujejo porjavitev ter polepšajo ten kože. Zaradi delovanja infrardečih žarkov lahko občutljiva koža v solariju tudi pordi. Takšna pordečitev pa ni opeklina, a je treba čas sončenja skrajšati. Zlato pravilo se glasi: ne pretiravajte. Sončite se pametno. Obisk solarija v pomladnih mesecih učinkuje tudi proti spomladanski utrujenosti, v koži ustvari zaščito pred soncem in pripravi kožo na vroče poletne dni. Solarij je v današnjih spremenjenih podnebnih razmerah in zaradi tanj- šanja ozonske plasti priporočljiv.

Nekaj nasvetov za sončenje v solariju in uporabo kreme za solarij Australian Gold

Ljudje se na sončno sevanje odzivamo različno – odvisno od tipa kože. Za pravilno izpostavljanje soncu in uporabo solarija je treba poznati lasten tip kože. Razlikujemo šest tipov kože, pri čemer v Evropi prevladujejo prvi štirje tipi. TIP I Izrazito svetla polt, rdečkasti lasje, modre oči, zelo močna nagnjenost k sončnim opeklinam. Takšno polt ima približno 2 odstotka vseh Srednjeevropejcev. TIP II Svetla polt, svetli do svetlo rjavi lasje, modre, sive ali zelene oči, močna nagnjenost k sončnim opeklinam. Takšno kožo ima približno 12 odstotkov vseh Srednjeevropejcev. TIP III Normalna polt, temno blond do rjavi lasje, sive do rjave oči, zmerna nagnjenost k sončnim opeklinam. Takšno kožo ima 78 odstotkov vseh Srednjeevropejcev. TIP IV Svetlo rjava do olivna polt, temni lasje, temne oči, neznatna nagnjenost k sončnim opeklinam. Takšno polt ima okoli 8 odstotkov vseh Srednjeevropejcev.

Deli objavo


You've just added this product to the cart: